Czekoladowe pączki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę przesiać do miski, w środku zrobić zagłębienie. Drożdże rozkruszyć, rozetrzeć z łyżką cukru, połączyć z ciepłym mlekiem i płaską łyżką mąki. Rozczyn wlać do zagłębienia w mące. Przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia na 20 minut. Do wyrośniętego rozczynu dodać pozostały cukier, stopione (ale nie gorące) masło, żółtka, rum i szczyptę sok*. Dokładnie wyrobić. Przykryć ścierką, odstawić w ciepłe miejsce na 30-40 minut z wyrośniętego ciasta formować pączki, pozostawić do wyrośnięcia (na ok. 20 minut). Olej rozgrzać w głębokiej patelni. Porcjami usmażyć pączki z obu stron na złoto. Wyjąć, dokładnie osączyć z tłuszczu. Konfiturę włożyć do szprycy z długą końcówką. Do każdego pączka wstrzykiwać niewielką ilość konfitury, nakłuwając go z boku. Polewę czekoladową stopić, zanurzyć w niej każdy pączek do potowy. Posypać wiórkami kokosowym.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 429
Data dodania: 2011-06-23

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Czekoladowe pączki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.