• apette.pl
  • Czerwona papryka marynowana z kapustą

Czerwona papryka marynowana z kapustą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Umytą kapustę szatkuję, dodaje sól, cukier i pieprz. Delikatnie mieszam, aby się jako tako połączyły smaki. Umyte i oczyszczone z nasion papryki nadziewam kapuścianym farszem i wkładam do wyparzonych słoików. Jak zostanie jakaś kapusta do dorzucam w puste miejsca w słoikach.

W rondelku podgrzewam ocet winny, dolewam wodę, i dorzucam kulki pieprzu, ziela angielskiego i liście laurowe. Zagotowuje. i zalewam słoiki. Zakręcam i pasteryzuję około 30 minut. Następnego dnia ponownie pasteryzuję, około 20 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 dni
Czas gotowania: 1 godz
Ile porcji: 7
Wyświetlenia: 874
Data dodania: 2011-06-17

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Czerwona papryka marynowana z kapustą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.