Danie ryżowe
Składniki
- ryż naturalny 15 g
- ryż dziki 15 g
- sól
- pomidorki małe 200 g
- woda 2 łyżki
- ser owczy 50 g
- mieszanka ziołowa 2 łyżeczki
- świeżo zmielony biały pieprz
- słodka papryka
Sposób przyrządzenia
Ryż wsypać do osolonej wody, zagotować. Zmniejszyć ogień, ryz gotować jeszcze 25 minut pod przykryciem, odcedzić. Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki. Przełożyć na teflonową patelnię, dodać 2 łyżki wody, dusić 2 minuty pod przykryciem na małych ogniu. Ser pokroić w drobną kostkę, posypać pomidory na patelni. Całość przykryć, dusić na małym ogniu. Przełożyć do podgrzanej miseczki. Dodać ryz i zioła, natychmiast podawać. . Przełożyć do podgrzanej miseczki. Dodać ryz i zioła, natychmiast podawać.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty