Danie ryżowe

Ocena przepisu

Składniki

  • ryż naturalny 15 g
  • ryż dziki 15 g
  • sól
  • pomidorki małe 200 g
  • woda 2 łyżki
  • ser owczy 50 g
  • mieszanka ziołowa 2 łyżeczki
  • świeżo zmielony biały pieprz
  • słodka papryka

Sposób przyrządzenia

Ryż wsypać do osolonej wody, zagotować. Zmniejszyć ogień, ryz gotować jeszcze 25 minut pod przykryciem, odcedzić. Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki. Przełożyć na teflonową patelnię, dodać 2 łyżki wody, dusić 2 minuty pod przykryciem na małych ogniu. Ser pokroić w drobną kostkę, posypać pomidory na patelni. Całość przykryć, dusić na małym ogniu. Przełożyć do podgrzanej miseczki. Dodać ryz i zioła, natychmiast podawać. . Przełożyć do podgrzanej miseczki. Dodać ryz i zioła, natychmiast podawać.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 1286
Data dodania: 2010-03-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Danie ryżowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.