Deser z manny

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Masło stopić w rondlu, wsypać powoli kaszę, stale mieszając drewnianą łyżką. Gdy kasza lekko się przyrumieni, wlać gorące mleko wymieszane z cukrem i gotować na najmniejszym ogniu, na płytce azbestowej; rozgnieść ewentualnie widelcem grudki. Wylać masę do płaskiego, zwilżonego wodą naczynia. Podawać na zimno - posypaną cynamonem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 607
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Deser z manny
Mikka#

Dodane przez:

Mikka

2011-02-27
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Deser z manny

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.