Drożdżówka z kruszonką

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wieczorem wszystkie składniki włożyć do miski wg kolejności: cukier, pokruszone drożdże, roztrzepane jajka, olej i mleko. Nie mieszać. Przykryć ściereczką i pozostawić na noc. Następnego dnia dodać bakalie oraz przesianą mąkę oraz szczyptę soli. Dokładnie wymieszać, można wyrobić chwilę. Posypać kruszonką. Zostawić na 0, 5h do wyrośnięcia. Włożyć do piekarnika na ok. 1h w temp. Ok. 160*c. Moja rada: w trakcie pieczenia, po ok. 30-40 min. Przykrywam wierzch ciasta pergaminem lub folią aluminiową, aby wierzch za bardzo się nie przypiekł. Po upieczeniu sprawdzamy patyczkiem czy ciasto nie jest przypadkiem surowe, patyczek ma być suchy:))
kruszonka: masło ucieramy z cukrami. Dodajemy po trochu mąkę. Palcami tworzymy kruszonkę.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 791
Data dodania: 2011-06-27

Zdjęcia

Drożdżówka z kruszonką
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-06-27
Drożdżówka z kruszonką

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Drożdżówka z kruszonką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.