Dżem wiśniowy

Ocena przepisu

Składniki

  • wiśnie bez pestek 1 kg
  • cukier 1 kg
  • żelfix 1:1 1 szt

Sposób przyrządzenia

Wypestkowane wiśnie włożyć do garnka zasypując żelfixem, doprowadzić do wrzenia. Dodać cukier gotować około 15 min. Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany, wlewamy gorące do słoików, odwracamy do góry dnem. Zimne do spiżarni. Można wiśnie trochę zmiksować wtedy będą mniejsze kawałki owocu.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 955
Data dodania: 2010-03-19

Zdjęcia

Dżem wiśniowy
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-03-29
Dżem wiśniowy

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Dżem wiśniowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.