Faszerowane kalarepki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż zalej gorącym bulionem i gotuj na małym ogniu, aż wchłonie płyn. Odstaw. Z kalarepek zetnij wierzchy z listkami (odłóż) i cienkie plasterki od spodu. Wydrąż miąższ, pozostawiając ścianki o grubości około 1 cm i posiekaj. Pozostałe warzywa obierz, zetrzyj na tarce i dodaj do miąższu. Rozgrzej oliwę, włóż warzywa, wlej kremówkę, duś 5 minut. Dodaj ryż, pokrojony w kosteczkę żółty ser i posiekaną natkę. Dopraw sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Kalarepki napełnij farszem, przykryj wierzchami. Ustaw w garnku, podlej odrobina wody, dodaj zioła. Duś pod przykryciem, powoli, około 20 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 693
Data dodania: 2010-03-22

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Faszerowane kalarepki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.