Faworki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do mąki dodać żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia i łyżkę spirytusu. Zarobić i zagnieść ciasto jak na pierogi. Wałkować cienkie placki i krajać je na pasy szerokości ok. 4 cm i długości 15-20 cm. Naciąć każdy wzdłuż pośrodku i przewinąć przez powstały otwór. Ukształtowane faworki wrzucać natychmiast do gorącego tłuszczu i smażyć. Gorące posypać przez sito cukrem pudrem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 459
Data dodania: 2011-06-20

Zdjęcia

Faworki
tulipan#

Dodane przez:

tulipan

2011-06-20
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Faworki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.