Galaretka wieprzowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Golonkę oraz nóżki umyć, włożyć do garnka i zalać 2,5 litra wody. Gotujemy 2 godziny. W połowie gotowania dodać marchewkę, pietruszkę seler oraz cebulę i liście laurowe. Posolić do smaku. Gdy mięso będzie miękkie wyciągnąć do ostygnięcia. Rosół przecedzić, doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso obrać i pokroić na drobne kawałki. Marchewkę pokroić w talarki. Natkę pietruszki posiekać. Do rosołu włożyć mięso, marchewkę pokrojoną oraz natkę pietruszki. Wymieszać razem, ewentualnie jeszcze doprawić solą i pieprzem. Rozlać do pojemniczków lub miseczek, wstawić do stężenia do lodówki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 3 godz
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 542
Data dodania: 2011-11-18

Zdjęcia

Galaretka wieprzowa
muchomor#

Dodane przez:

muchomor

2011-11-18

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Galaretka wieprzowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.