Jajka w galarecie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, żeby napęczniała. Kostkę rosołową rozpuścić w 1 l wody, włożyć groszek i marchewkę, gotować aż będą miękkie, odcedzić. Rosół połączyć i rozpuszczoną żelatyną. Do formy z kominkiem włożyć groszek, marchew i kilka jaj ugotowanych na twardo, zalać rosołem, przyprawić do smaku. Wstawić do lodówki żeby zastygło. Na wierzchu (po wyjęciu z formy) można ułożyć resztę jajek.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 100 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1463
Data dodania: 2010-03-18

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Jajka w galarecie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.