Karkówka duszona

Ocena przepisu

Składniki

  • karkówka 1 kg
  • przyprawa do karkówki 2 łyżeczki
  • wino wermut 1/2 szklanki
  • olej do smażenia
  • mąka 1 łyżka
  • bulion warzywny 1 szklanka

Sposób przyrządzenia

Mięso kroimy na kotlety. Posypujemy przyprawą i wstawiamy do lodówki na parę godzin. Następnie obsmażamy, dolewamy szklankę bulionu warzywnego i dusimy. Pod koniec duszenia dodajemy wino. Mięso wyciągamy, sos zagęszczamy mąką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1701
Data dodania: 2010-04-30

Zdjęcia

Karkówka duszona
madzialena19#

Dodane przez:

madzialena19

2010-04-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Karkówka duszona

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.