Zupa fasolowa z ziemniaczkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Gotujemy wywar na kościach, dodajemy do niego pokrojone w kostkę marchewki i ziemniaki. Gotujemy do miękkości wraz z liściem laurowym, zielem angielskim i pieprzem ziarnistym. Fasolę odcedzamy z zalewy i dodajemy do zupy. Gotujemy przez około 15 minut.

Przygotowujemy zasmażkę (z mąki i masła) i zaprawiamy nią zupę. Następnie dodajemy do smaku sól, pieprz i odrobinę majeranku. Zupę przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 424
Data dodania: 2011-06-29

Zdjęcia

Zupa fasolowa z ziemniaczkami
albertos#

Dodane przez:

albertos

2011-06-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa fasolowa z ziemniaczkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.