Kiełbaski w cieście zapiekane z serem żółtym
Składniki
Sposób przyrządzenia
Drożdże zasypać cukrem i zalać letnim mlekiem, odstawić do wyrośnięcia na 20 min.
Do miski przesiać mąkę, wbić jajo, wlać olej i dodać sól, wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na co najmniej godzinę.
Po tym czasie blat oprószyć mąką, rozwałkować ciasto, wykrajać prostokąty, każdy posmarować koncentratem pomidorowym. Następnie każdy prostokąt oprószyć ziołami prowansalskimi, położyć połowę kiełbaski, po czym zakleić. Kiełbaski w cieście układać na blasze posypanej mąką, pozostawiając pomiędzy nimi odstępy.
Piec 15 min. (do uzyskania złotego koloru) w 170-180 st.C. Pod koniec pieczenia rozłożyć na każdej kiełbasce plasterek żółtego sera.
Podawać polane kechupem.
Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty