Klopsiki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso mielone przyprawić do smaku solą, pieprzem, vegetą. Zrobić małe kulki i obtoczyć je w mące. Następnie na tarce na dużych oczkach przetrzeć marchew - 2,3 sztuki, seler średniej wielkości, 1 por, pietruszka- korzeń. Wrzucić włoszczyznę do garnka zalać wodą, około 4L, zagotować, następnie wrzucić do gotującej się wody klopsiki. Dodać kostkę rosołową, vegetę i gotować do miękkości. Pod koniec włożyć przecier pomidorowy i zaklepać mąką i śmietaną. Można dodać do smaku trochę maggi.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 754
Data dodania: 2011-01-31

Zdjęcia

Klopsiki
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-01-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Klopsiki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.