Koktajl z pomidorów

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cebulę obrać, pokroić w cienkie krążki. Pomidory umyć, oczyścić, pokroić na małe cząstki. Oliwę rozgrzać w rondlu, zeszklić na niej cebulę, kilka minut na małym ogniu. Dodać pomidory. Dusić 3 minuty nie przerywając mieszania. Podlać rosołem, przyprawić oregano i rozmarynem, przykryć, gotować 15 minut. Zupę przetrzeć przez sitko, dodać śmietanę, wymieszać. Przed podaniem posypać posiekanymi listkami bazylii.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 853
Data dodania: 2010-03-19

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Koktajl z pomidorów

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.