Kompot z truskawek

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Truskawki oczyścić z szypułek, zasypać cukrem. Po 3 godzinach owoce z sokiem przełożyć do wyparzonych słoików. Dodać tyle letniej wody, aby zalewa nie sięgała wyżej niż 2 cm od brzegów słoika. Słoiki zamknąć i wstawić do garnka z wodą, zagotować. Garnek ze słoikami zdjąć z ognia, odstawić na 30 minut, wyjąć i ostudzić.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 4783
Data dodania: 2009-05-30

Zdjęcia

Kompot z truskawek
Natasza1#

Dodane przez:

Natasza1

2009-12-31

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Kompot z truskawek

2010-02-25 17:09:35

Kompoty z różnych owoców trzeba zawsze robić na zimę, są zdrowe i dobre. Ja zawsze robię je z różnych owoców.
!Wella#

!Wella

2009-06-29 11:24:19

Mozna dodac jeszcze ciut cynamonu, polecam jest super..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.