Kotleciki tuńczykowo-jajeczne

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jedno jajko odłożyć, a resztę ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce. Tuńczyka odsączyć, rozdziabać widelcem i dodać jajka. Cebulę posiekać w kosteczkę, dodac do tuńczyka. Przyprawić sola i pieprzem. wbić jajko i wyrobić na jednolita masę. Jeśli masa jest za rzadka dodać bułkę tartą. Formować kotleciki, otaczać w bułce i smazyc na złoto.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 10 min
Czas smażenia: 10 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 441
Data dodania: 2012-07-19

Zdjęcia

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kotleciki tuńczykowo-jajeczne

2012-07-24 12:52:59

Nigdy nie smażyłam tuńczyka, czy przypadkiem nie rozwala się ? podczas smażenia?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.