Kotleciki z ryżu i pieczarek

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż gotujemy w rosole z kostki. Pieczarki drobno kroimy i przesmażamy na oleju. Dodajemy sól oraz pieprz do smaku. Ryż dokładnie odcedzamy, dodajemy pieczarki, jajko, sól oraz pieprz do smaku, wyrabiamy masę. Jeżeli masa jest zbyt luźna, dodajemy trochę bułki tartej. Następnie z tak przygotowanej masy formujemy okrągłe, płaskie kotleciki. Panierujemy je w bułce tartej i smażymy na rumiano na oleju.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2356
Data dodania: 2010-04-30

Zdjęcia

Kotleciki z ryżu i pieczarek
madi356#

Dodane przez:

madi356

2010-04-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kotleciki z ryżu i pieczarek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.