Kotlety mielone

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mielone mięso wieprzowo-wołowe włożyć na miskę, dodać namoczoną i odciśniętą czerstwą bułkę, jajo oraz zieleninę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić o podzielić na 6 części. Zwilżonymi w wodzie rękami formować podłużne kotlety, obtoczyć w tartej bułce i spłaszczyć nożem. Obsmażyć na rumiano z obu stron, przykryć i podstawić na słabym ogniu.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 602
Data dodania: 2011-06-19

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety mielone

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.