Kotlety z kaszy gryczanej

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kaszę włożyć do garnka, zalać wrzącym rosołem. Gotować mieszając, aż kasza wchłonie rosół. Zostawić pod przykryciem 15 minut. Następnie kaszę ostudzić. Pomidora sparzyć, ściągnąć skórkę. Przekroić na pół, wydrążyć miąższ. Pokroić w drobną kosteczkę. Paprykę również pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę obrać, drobniutko posiekać. Następnie do kaszy gryczanej dodać jajko, pokrojoną paprykę oraz pomidora, posiekaną cebulę oraz siekane liście selera. Wymieszać dokładnie. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Jeszcze raz dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, panierować w tartej bułce. Rozgrzać olej, smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor. Takie kotlety można podać np z sosem grzybowym.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 676
Data dodania: 2011-12-11

Zdjęcia

Kotlety z kaszy gryczanej
muchomor#

Dodane przez:

muchomor

2011-12-11
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety z kaszy gryczanej

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.