Kotlety z ryżu i sera żółtego

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż starannie wypłukać, ugotować w 2 szklankach wody z masłem roślinnym, ostudzić, a następnie wymieszać z żółtkami, śmietaną i utartym serem. Połączyć z ubitymi na sztywną pianę białkami, przyprawić do smaku solą. Z jednolitej masy formować małe kotleciki, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na tłuszczu na złoty kolor. Podawać po usmażeniu z surówką z warzyw.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 1001
Data dodania: 2011-01-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety z ryżu i sera żółtego

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.