Krem japoński

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż opłukać, zalać szklanką wrzącej wody, zagotować i odcedzić. Następnie ryż zalać wrzącym mlekiem (150 ml), posolić i ugotować na wolnym ogniu. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, wlewać powoli zimne mleko szybko mieszając trzepaczką, zagotować, przestudzić, wlać do miksera, dodać przestudzony ryż, żółtka, połowę cukru i czekoladę; włączyć mikser na 30 sek. Śmietankę oziębić, ubić, dodając pod koniec ubijania resztę cukru; wymieszać lekko z przygotowaną masą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 860
Data dodania: 2010-07-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Krem japoński

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.