Kukurydza po niemiecku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kukurydzę obieramy z liści i „włosów”, płuczemy, wrzucamy na wrzącą, nieosoloną wodę i gotujemy ok. 15 minut. W tym czasu krajemy w drobną kostkę boczek i przysmażamy na skwarki. Śmietanę przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy kukurydzę posypaną skwarkami, do tego oddzielnie śmietanę. Taką kukurydzę (a przynajmniej skwarki!) – trzeba jednak jeść przy użyciu widelca.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 619
Data dodania: 2011-01-26

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kukurydza po niemiecku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.