Kulesz ziemniaczany

Ocena przepisu

Składniki

  • ziemniaki 4 szt
  • wywar mięsny 1 litr
  • słonina 17,5 dag
  • cebula 1,5 szt
  • zielenina 1 pęczek
  • sól 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Obrane ziemniaki pokroić na kawałki, włożyć do wrzącego wywaru mięsnego i gotować do miękkości. Dodać sól oraz słoninę, pokrojoną drobno i lekko podsmażoną z siekaną cebulą. Gotować 5 minut. Posypać zieleniną.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 745
!ala

!ala

Data dodania: 2008-08-04

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kulesz ziemniaczany

2010-02-25 19:38:05

Bardzo dobra zupa.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.