Kulki ryżowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Farsz: pomidory obrane zmiksować i przetrzeć przez sito. Cebulę zeszklić na oliwie, dodać mięso i rozmrożony groszek. Smażyć przez chwilę mieszając. Dodać pomidory, przyprawić. Dusić na małym ogniu, aż farsz zgęstnieje. Ryż ugotować, wymieszać z masłem, serem i jajkiem. Z masy ryżowej ulepić kulki, każdą napełnić farszem z pomidorów. Kulki panierować w roztrzepanym jajku i bułce i smażyć na oleju na złoty kolor.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2173
Data dodania: 2008-12-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Kulki ryżowe

2010-02-24 21:53:19

te kulki, to super sprawa. Pycha.

2010-02-18 10:34:43

Tak można dodać do zupy. Pychotka

2009-01-25 19:44:25

Bardzo mi smakuje jestem tym zachwycona. Mozna dodac do zupy.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.