Lazanie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Czosnek obrać, posiekać. Grzyby oczyścić, pokroić w plastry. Smażyć partiami na rozgrzanej oliwie. Do ostatniej partii dodać czosnek. Doprawić solą i pieprzem. W rondelku roztopić masło, posypać mąką, zrobić jasną zasmażkę. Wlać powoli mleko. Mieszając, zagotować. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotować chwilę na małym ogniu, aż sos beszamelowy zgęstnieje. Płaty lazanii ugotować al dente. W natłuszczonej formie ułożyć warstwami: płaty lazanii, grzyby, beszamel i posypać parmezanem. Ostatnią warstwą mają być płaty lazanii posmarowane beszamelem i posypane parmezanem. Zapiec 20 minut w temp. 200 st. C.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 2451
!Kacha

!Kacha

Data dodania: 2008-11-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Lazanie

2010-02-24 21:44:15

Lubię lazanie.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.