Mięso w sosie pieczarkowym

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso umyć osuszyć, pokroić w średnią kostkę. Rozgrzać odrobinę oleju na patelni, podsmażyć kawałki mięsa. W między czasie do rondla wlać 3 szkl. wody, wstawić do gotowania. Po czym wrzucić liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, kucharek.
Marchew i pietruszkę obrać pokroić w talarki/słupki. Wrzucić do rondla. Następnie dodać zrumienione mięso. Dusić na średnim ogniu do miękkości składników.
Cebulkę obrać pokroić w kostkę lub w piórka zrumienić na patelni po czym wrzucić do gotującego się mięsa.
Pieczarki umyć, pokroić w plastry, dodać do mięsa, poddusić jeszcze jakiś czas.
Mąkę rozetrzeć z odrobiną wody, dodać śmietanę, wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Zahartować kilkoma łyżkami gorącego sosu. Pod koniec gotowania wlać do rondla ciągle mieszając. Doprawić vegetą, ewentualnie innymi przyprawami, dodać trochę koperku. Zdjąć z ognia, podawać np. z kluskami śląskimi.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 80 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 442
Data dodania: 2011-12-29

Zdjęcia

Mięso w sosie pieczarkowym
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2011-12-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Mięso w sosie pieczarkowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.