• apette.pl
  • Muffiny z żurawinami i kawałkami czekolady

Muffiny z żurawinami i kawałkami czekolady

Ocena przepisu

Składniki

Muffiny

Polewa

  • gorzka czekolada 100 gr
  • olej 0,5 łyżeczki

Sposób przyrządzenia

Do miski przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i sodą, wymieszać, odstawić.
Do wyższej miski wlać rozpuszczoną margarynę, mleko, ekstrakt waniliowy, wbić jaja i wsypać cukier, po czym zmiksować na gładką masę. Następnie wsypać suche składniki (mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą), wymieszać drewnianą łyżką. Na koniec dodać żurawinę, posiekaną czekoladę i wiórki kokosowe, wymieszać.
Rozgrzać piekarnik do 175°C. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, napełnić je ciastem - do 3/4 wysokości papilotki. Piec przez 25 min. Po upieczeniu ostudzić.
Czekoladę z dodatkiem oleju roztopić w kąpieli wodnej, w razie konieczności ostudzić. Gotowe muffiny polać czekoladą, ewentualnie ozdobić.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 70 min
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 424
Data dodania: 2012-02-18

Zdjęcia

Muffiny z żurawinami i kawałkami czekolady
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2012-02-18

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Muffiny z żurawinami i kawałkami czekolady

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.