Mus miodowy

Ocena przepisu

Składniki

  • miód 2/3 szklanki
  • jajka 3 szt
  • bita śmietana 1 szklanka
  • orzechy 5-10 dag

Sposób przyrządzenia

W wysokim rondelku ubijamy żółtka, dodając stopniowo płyny miód, a następnie podgrzewamy tę mieszaninę, aby nieco zgęstniała. Z białek ubijamy pianę i łączymy z ostudzoną masą miodowo-jajeczną. Dokładnie wymieszaną przelewamy do szklanych pucharków, dekorujemy bitą śmietaną posypujemy grubo siekanymi orzechami i podajemy na stół.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 981
Data dodania: 2009-12-01

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Mus miodowy

2010-02-24 22:42:00

Smaczny mus.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.