Nadziewane kule

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki ugotować w łupinach na półmiękko. Następnie obrać i przekroić wzdłuż. Połówki wydrążyć zostawiając ścianki grubości 1cm, a wydrążony miąższ utłuc na gładko. Mięso z wędzonego udka pokroić w paseczki. Pieczarki pokroić w plasterki. Na patelni rozpuścić masło, dodać kurczaka, pieczarki i podsmażyć. Przełożyć do miski i dodać utłuczone ziemniaki, chrzan i bułkę tartą. Wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Połowę wydrążonych ziemniaków nafaszerować nadzieniem i przykryć pozostałymi połówkami. Włożyć do brytfanki i piec 12 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 534
Data dodania: 2011-06-20

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Nadziewane kule

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.