Nadziewane kule
Składniki
Sposób przyrządzenia
Ziemniaki ugotować w łupinach na półmiękko. Następnie obrać i przekroić wzdłuż. Połówki wydrążyć zostawiając ścianki grubości 1cm, a wydrążony miąższ utłuc na gładko. Mięso z wędzonego udka pokroić w paseczki. Pieczarki pokroić w plasterki. Na patelni rozpuścić masło, dodać kurczaka, pieczarki i podsmażyć. Przełożyć do miski i dodać utłuczone ziemniaki, chrzan i bułkę tartą. Wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Połowę wydrążonych ziemniaków nafaszerować nadzieniem i przykryć pozostałymi połówkami. Włożyć do brytfanki i piec 12 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty