• apette.pl
  • Naleśniki z farszem serowo-ziemniaczanym

Naleśniki z farszem serowo-ziemniaczanym

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do głębokiej miski wlać mleko, 2 łyżki oleju, piwo. Wsypać mąkę, wbić jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zmiksować ciasto, odstawić na co najmniej pół godziny. Następnie usmażyć naleśniki. Ziemniaki obrać, ugotować. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, podsmażyć na 5 łyżkach sklarowanego masła. Ziemniaki utłuc z serem oraz smażoną cebulą. Farsz doprawić do smaku solą, pieprzem. Wymieszać dokładnie. Każdy naleśnik smarujemy farszem, zwinąć w rulony. Masło rozgrzać, włożyć naleśniki, zrumienić z obu stron.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 80 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 606
Data dodania: 2011-12-16

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Naleśniki z farszem serowo-ziemniaczanym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.