Ogórki kiszone

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ogórki dokładnie umyć.
Słoiki wyparzyć.

Na dno każdego słoika włożyć po 2 liście czarnej porzeczki.
Napełniać słoiki ogórkami.
Do każdego słoika włożyć po kilka ząbków czosnku, po 2 kawałki chrzanu. Na koniec wsypać do każdego słoja po łyżce soli.

Zagotować wodę i wrzątkiem zalewać słoiki.
Dokładnie zakręcać i odstawić w chłodne miejsce.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 4791
Data dodania: 2009-01-30

Zdjęcia

Ogórki kiszone
daria#

Dodane przez:

daria

2009-01-30

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Ogórki kiszone

2010-02-25 17:17:47

Na zimę zawsze takie robię.
!Adela#

!Adela

2009-06-29 10:15:00

Bardzo smaczne, ale trzeba uwazac jakie sie kupuje, bo mozna tez miec puste, jak niektorzy mowia to sypane takie sa..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.