Owoce w sosach

Ocena przepisu

Składniki

  • mieszanka owocowa mrożona 60 dag
  • wino czerwone wytrawne 3 łyżki
  • brzoskwinia 1 szt.
  • karmel 1 łyżka
  • śmietanka kwaśna 125 g
  • lody waniliowe 300 g

Sposób przyrządzenia

Owoce mrożone zalać winem zagotować, odstawić i trzymać w cieple. Brzoskwinię sparzyć, obrać, wyjąć pestkę, owoc pokroić na kawałki. Części brzoskwini zmiksować z karmelem na puree. Potem wymieszać ze śmietaną. Lody rozmrozić trochę. Ciepłe owoce wyłożyć do pucharków. Zalać karmelem i sosem z lodów.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 1865
!Kruszyna

!Kruszyna

Data dodania: 2008-06-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Owoce w sosach

2010-02-09 00:59:06

Musi być to znakomite.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.