Owocowe babeczki w galaretce

Ocena przepisu

Składniki

  • galaretka truskawkowa lub wiśniowa 1 szt
  • truskawki 1 szklanka
  • banan 1 szt
  • winogrona 1 kiść mały
  • kremówka 1 szklanka
  • cukier 3 łyżki
  • czekolada 4 kostki

Sposób przyrządzenia

Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Odstawić w chłodne miejsce, aby zaczęła tężec. Truskawki i winogrona umyć i dokładnie osuszyć - np. papierowymi ręcznikami. Następnie winogrona pokroić na połówki, a truskawki w ćwiartki. Banana po obraniu pokroić w plasterki. W formach babeczkowych układać po kilka sztuk każdego owocu. Zalać galaretka i odstawić do zastygnięcia. Kremówkę ubić z cukrem. Czekoladę zetrzeć. Wykładać galaretkowe babeczki na talerzyki, dekorować bita śmietana i posypywać czekoladą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 407
Data dodania: 2012-03-09

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Owocowe babeczki w galaretce

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.