Pałki nadziewane grzybami

Ocena przepisu

Składniki

  • pałki z kurczaka 4 spore szt
  • kurki świeże 3 spore garście
  • podwędzany ser 4 plasterki
  • cebula 1 średnia
  • sól i pieprz do smaku
  • białe wino 1/2 szklanki
  • świeżo ugotowany rosół 1 szklanka
  • oliwa do smażenia
  • wykałaczki lub nici dodatkowo

Sposób przyrządzenia

Cebulę obrać i połowę zeszklić na oliwie. Dodać większość oczyszczonych kurek i smażyć przez kilka minut. Trochę posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem. Z pałek usunąć kości, posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem z obu stron.

Na każde mięso nałożyć porcję grzybów. Dokładnie zaszyć lub spiąć wykałaczkami otwory w nóżkach. Obsmażyć na rumiano z każdej strony i przełożyć na talerz (przykryć folią aluminiową). Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć pozostałą cebulę i kurki.

Po kilku minutach podlać winem i gorącym bulionem. Do sosu włożyć mięso i dusić przez ok. 10 minut. Pokrywkę zdjąć i zredukować sos. Podajemy np; z ziemniakami .
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 391
Data dodania: 2012-01-03

Zdjęcia

Pałki nadziewane grzybami
poziomka#

Dodane przez:

poziomka

2012-01-03
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pałki nadziewane grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.