Paluszki narzeczonej

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wyrobić dość twarde ciasto z mąki, łyżki wody, cukru, jajka i soli. Rozwałkować na grubości 1 cm na stolnicy posypanej mąką i wycisnąć paski szerokości małego palca i długości 5 cm, nadając im kształt paluszka. Smażyć w głębokim naczyniu na gorącym oleju, na złoty kolor; po wyjęciu łyżką cedzakową zanurzyć paluszki w miodzie. Podawać na ciepło lub na zimno.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 456
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Paluszki narzeczonej

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.