Panierowane bakłażany

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Bakłażany umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym, pokroić w plastry grubości ok. 1 cm. Posypać solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, odstawić
na godzinę, aby straciły gorycz. Jajko rozbić na talerzyk, roztrzepać widelcem. Plastry bakłażanów obtoczyć w mące, panierować w bułce i w roztrzepanym jajku. Na patelni rozgrzać 3-4 łyżki oliwy, bakłażany smażyć na rumiano na wolnym ogniu. Podawać z sosem czosnkowym lub z papryką smażoną z czosnkiem i cebulą.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 508
Data dodania: 2011-05-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Panierowane bakłażany

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.