Pieczeń wieprzowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso umyć, osuszyć. Nożem zrobić w mięsie małe nacięcia, w każde wcisnąć połowę ząbka czosnku. Mięso natrzeć solą, pieprzem, przyprawą delikat i majerankiem. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na kilka godzin. Następnie uformować zgrabną pieczeń, i związać sznurkiem.

Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na nim z każdej strony mięso, następnie przełożyć do brytfanny, piecz ok. 1,5 godz. W temp. 200°C.

Po godzinie pieczenia włóż do brytfanny obrane i pokrojone na ćwiartki cebulki. W czasie pieczenia należy polewać mięso wytopionym sosem i odwracać.

Powstały sos z pieczenia zagęścić, a następnie włożyć do niego pokrojoną w plastry pieczeń.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1058
Data dodania: 2011-04-10

Zdjęcia

Pieczeń wieprzowa
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-04-10
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pieczeń wieprzowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.