Pieczeń zapiekana pod serem
Opis
Wspaniale się prezentuje na świątecznym stole:)
Składniki
Sposób przyrządzenia
Cebulę obieramy, drobno siekamy. Bułki moczymy w zimnej wodzie, dokładnie odciskamy. Następnie do mięsa wbijamy jajka, dodajemy bułki oraz cebulę. Wlewamy również śmietanę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie mieszamy. Następnie blachę keksówkę smarujemy tłuszczem, napełniamy masą mięsną, wierzch równamy. W międzyczasie oczyszczamy pieczarki, układamy na mięsie. Pomidory myjemy, obieramy, kroimy na plasterki, układamy na pieczarkach. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy nim pieczeń. Mięso wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*c i pieczemy około 45 minut. Po 20 minutach pieczenia pieczeń przykrywamy pergaminem.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty