Pieczeń zapiekana pod serem

Ocena przepisu

Opis

Wspaniale się prezentuje na świątecznym stole:)

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cebulę obieramy, drobno siekamy. Bułki moczymy w zimnej wodzie, dokładnie odciskamy. Następnie do mięsa wbijamy jajka, dodajemy bułki oraz cebulę. Wlewamy również śmietanę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie mieszamy. Następnie blachę keksówkę smarujemy tłuszczem, napełniamy masą mięsną, wierzch równamy. W międzyczasie oczyszczamy pieczarki, układamy na mięsie. Pomidory myjemy, obieramy, kroimy na plasterki, układamy na pieczarkach. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy nim pieczeń. Mięso wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*c i pieczemy około 45 minut. Po 20 minutach pieczenia pieczeń przykrywamy pergaminem.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 689
Data dodania: 2010-03-30

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pieczeń zapiekana pod serem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.