Pierogi ze szpinakiem

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

farsz

Sposób przyrządzenia

Mąkę przesiać na stolnicę. Połączyć z masłem i żółtkami i solą. Stopniowa dodawać wodę i ugniatać ciasto. Odstawić na 30 min. Trzymać pod przykryciem.

Szpinak rozmrozić, ugotować, przyprawić, dodać roztrzepane jajko. Wymieszać. Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać krążki szklanką. Nakładać farsz i zlepiać pierogi. Wkładać do gotującej się wody i od czasu kiedy wypłyną na wierzch gotować 2 minuty. Podawać z usmażoną kiełbaską z cebulką.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 369
Data dodania: 2011-10-31

Zdjęcia

Pierogi ze szpinakiem
rosik93#

Dodane przez:

rosik93

2011-10-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi ze szpinakiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.