Płucka po wiedeńsku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Umyte płucka włożyć do rondla, zalać wrzącą osoloną wodą i ugotować do miękkości. Po wyjęciu z wywaru i ostudzeniu pokroić na cienkie nitki. Z mąki, tłuszczu i drobno posiekanej cebuli przygotować rumianą zasmażkę, rozprowadzić ostudzonym wywarem i dodać posiekane anchois i kapary, obrany ze skóry ogórek. Gotować, aż powstanie gęsty sos. Do sosu włożyć pokrojone płucka, doprawić do smaku solą, papryką, cukrem i octem, zagotować. Posypać natką pietruszki, podawać z ziemniakami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 4740
Data dodania: 2009-02-23

Zdjęcia

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Płucka po wiedeńsku

2010-02-22 23:50:18

Płucek bym nie jadła.

2009-02-27 18:22:58

A ja dodalem bazylii drobno posiekanej i smakowalo lepiej wiec mozna tez dodawac.
!Monia#

!Monia

2009-02-25 11:55:06

Bardzo smaczne, polecam dodać syropu klonowego, jest super.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.