Polacuszki z dyni

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Dynię myjemy, wycieramy papierowym ręcznikiem, obieramy ze skóry, czyścimy z pestek, kroimy na mniejsze kawałki. Dynię pokrojoną ścieramy na tartce o dużych oczkach. Do dyni dodajemy przesianą mąkę, jajka, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Olej rozgrzewamy, smażymy placuszki nakładając masę łyżką. Placuszki posypujemy cukrem pudrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 35 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 671
Data dodania: 2011-04-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Polacuszki z dyni

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.