Pomidorowa zupa z warzywami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wodę wlewamy do garnka, wkładamy do niej porcję rosołową i gotujemy. Do zagotowanej wody dodajemy drobno pokrojoną włoszczyznę i gotujemy aż mięso zmiękczeje. Zupę przecedzamy, z mięsa wyjmujemy kości. Kroimy cebulę w kostkę, smażymy na złoty kolor i dodajemy przecier pomidorowy i grzejemy na patelni przez 5 minut. Zalewamy rosołem i zagotowujemy, dodajemu koper. Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Przyprawiamy do smaku. Psypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy z makaronem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Czas gotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 541
Data dodania: 2011-07-03

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pomidorowa zupa z warzywami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.