Potrawka z ziemniakami

Ocena przepisu

Opis

Szybka, prosta i bardzo smaczna.

Składniki

  • mięso bez kości 1 kilogram
  • wędzony boczek 100 gram
  • ziemniaki 750 gram
  • zielona fasolka 700 gram
  • marchewka 4 sztuki
  • cebula duża 2 sztuki
  • wino stołowe 1/2 litra
  • ocet jabłkowy 2 łyżki
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz 1/2 łyżeczki
  • koperek 1/2 pęczka

Sposób przyrządzenia

Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć na stopionym boczku. Dodać mrożoną fasolkę oraz pokrojoną w słupki marchew. Całość zalać winem wymieszanym z octem i przyprawami. Trzymać na ogniu, cały czas mieszając, aż większość sosu odparuje. Potrawę serwować z przyrumienionymi ziemniakami i ogórkiem kiszonym.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 337
Data dodania: 2012-04-11

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Potrawka z ziemniakami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.