Przysmak z szynki i boczniaków

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Boczniaki oczyścić, pokroić w paseczki. Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać. Szynkę pokroić w kosteczkę. Masło rozgrzać na patelni, podsmażyć na nim szynkę. Dodać boczniaki, przyprawić solą i pieprzem. Grzyby smażyć do zrumienienia i odparowania płynu. Owczy ser pokruszyć. Jajka wymieszać z wodą, owczym serem i solą. Przygotowaną mieszanką polać grzyby. Smażyć na małym ogniu aż do ścięcia się jajek. Masy nie mieszać tylko przesuwać poruszając patelnia. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 650
Data dodania: 2010-03-10

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Przysmak z szynki i boczniaków

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.