Rolada z serkiem i brzoskwinią

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

masa

  • serek homogenizowany waniliowy 25 dag
  • galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie

dodatkowo

Sposób przyrządzenia

Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie ucierając dodawać po łyżce mąki. Gdy już mąka zostanie wmieszana dodawać po łyżce piany z białek. Gdy masa będzie jednolita należy rozsmarować ją na blaszce i piec około 25 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu ciasto na roladę ułożyć na ściereczce i zwinąć na kształt rolady. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku. Odstawić do wystygnięcia. Gdy zacznie delikatnie tężeć należy zmiksować ją z serkiem homogenizowanym. Masę rozsmarować na biszkopcie. Ułożyć na niej pasek brzoskwiń pokrojonych w kostkę. Ciasto zawijać na kształt rolady. Odstawić do całkowitego stężenia masy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 406
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Rolada z serkiem i brzoskwinią
albertos#

Dodane przez:

albertos

2011-06-30

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Rolada z serkiem i brzoskwinią

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.