Rosół japoński

Ocena przepisu

Składniki

  • woda 8 szklanek
  • algi 1 płat
  • ryby 100 gram

Sposób przyrządzenia

Jeden płat alg łamiemy na kawałki, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Gdy wywar zacznie wrzeć, zalewamy 1/4 szklanki zimniej wody, bu ostudzić algi. Dodajemy pokrojoną w kostkę rybę bez ości i w dalszym ciągu gotujemy. Pod wrzącym bulionem zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez 15-20 minut. Gotową zupę przelewamy przez sitko. Podajemy z makaronem ryżowym.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 40 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 466
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Rosół japoński

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.