Róże karnawałowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wszystkie składniki połączyć ze sobą (poza olejem oraz cukrem pudrem). Rozwałkować dokładnie na grubość 1mm a następnie wykroić kółka o trzech różnych wielkościach. Zlepić razem po jednym z każdego rozmiaru wykrojonego ciasta, przyciskając palcem pośrodku. Smażyć w dużej ilości tłuszczu na złoty kolor. Gotowe róże posypać sporą ilością cukru pudru. Można również polukrować.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 356
Data dodania: 2011-08-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Róże karnawałowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.