Pierniczki Choco

Ocena przepisu

Składniki

  • masło 60 gr
  • golden syrup 90 gr
  • gorzka czekolada 20 gr
  • mąka pszenna 200 gr
  • kakao 15 gr
  • cukier puder 40 gr
  • soda oczyszczona 1/4 łyżeczki
  • przyprawa do piernika 8 gr
  • szczypta soli
  • roztrzepane jajo 1 szt.
  • kandyzowana skórka pomarańczowa 10 gr

Sposób przyrządzenia

W rondelku podgrzać masło, golden syrup i czekoladę - do momentu połączenia się składników. Odstawić masę do lekkiego ostudzenia.
W między czasie do miski przesiać mąkę pszenną, kakao, cukier puder, sodę, przyprawę do piernika i sól, wymieszać. Dodać roztrzepane jajo, letnią masę i skórkę pomarańczową, wymieszać. Tak przygotowane ciasto przełożyć do naczynia, przykryć i włożyć do lodówki na 3 godz.
Blat oprószyć mąką, wyjąć połowę ciasta z lodówki, rozwałkować na grubość 4 - 5 mm, foremkami wycinać kształty (tak samo postąpić z drugą połową ciasta) układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Rozgrzać piekarnik do 175 st. C. Piec ok. 10 min. Wystudzić na kratce, polukrować.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 4 godz
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 1488
Data dodania: 2011-12-29

Zdjęcia

Pierniczki Choco
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2011-12-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pierniczki Choco

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.