Placuszki marchewkowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Marchewki myjemy, obieramy ze skórki, dokładnie myjemy. Marchewkę ścieramy na średnich oczkach, dodajemy obydwa rodzaje mąki, żółtka, cukier i sól, mieszamy.
Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą marchewkową.
Smażymy na rozgrzanym oleju i osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podajemy posypane cukrem pudrem, przybrane serkiem waniliowym.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 611
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Placuszki marchewkowe
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-06-30
Placuszki marchewkowe

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Placuszki marchewkowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.